AUTO GUME GREENELL d.o.o. 

Adresa:

Ul. SKOJ- a 57. (Bivši elastik) Podgorica, Crna Gora
 

Email: 

greenellconti@gmail.com
 

Tel: 

+382 67 368 888

+382 68 368 888

+382 69 368 888

Continental tires

German quality and innovative technology

Continental AG predstavlja vodeću njemačku kompaniju za proizvodnju guma i nalazi se na četvrtom mjestu kada su u pitanju najveći proizvođači guma na svijetu.

 

LJETNJE CONTINENTAL GUME

 

Continental ima jedan od najširih asortimana guma za vozila sa pogonom na sva četiri točka. Inače, kada je riječ o upotrebi ljetnjih i zimskih guma, mnogi mladi vozači će postaviti pitanje gdje je temperaturna granica kada bi trebalo ljetnje gume zamjeniti zimskim?

Odgovor bi glasio da se radi o temperaturi od plus sedam stepeni Celzijusovih, posle čega bi trebalo preći na zimske pneumatike.

 

ZIMSKE CONTINENTAL GUME

 

Takođe, jedno od važnih pitanja je i kako se čuvaju zimske gume? Kada se čuvaju sa felnom, postavljaju se horizontalno, jedna na drugu, naduvane na uobičajen pritisak. Nekim ljudima može biti problem nedostatak prostora, pa se gume mogu okačiti i na zid, a u tom slučaju ih treba naduvati na jedan bar.

Ukoliko se odlažete bez felne, slažu se vertikalno, jedna uz drugu. Potrebno ih je rotirati dva do tri puta mjesečno, iz razloga da se ne bi deformisale.